BLOG


BLOG | 15 augustus 2023

Welke vitamines heeft mijn kind nodig?

Je kind maakt soms een potje van het eten en soms krijg je het niet binnen, wat je ook probeert. Natuurlijk, het liefst zit je kind elke dag aan de pizza, patat, chocola en het ijs, maar jij weet wel beter. Je kindje moet bepaalde vitamines binnenkrijgen om goed te kunnen groeien, om weerstand op te bouwen en genoeg energie te creëren om de dag te trotseren. Maar wat heeft je kindje precies nodig? Dat lees je hier!

Vitamines

 Multivitamine

Het lijkt zo makkelijk, een gummy bear of snoepvormig tabletje en tada, je kind heeft alle vitamines voor de dag weer binnen! Dat werkt helaas niet helemaal zo. Tot vier jaar beveelt de Gezondheidsraad sowieso een dagelijkse dosis van 10 microgram vitamine D aan, bovenop de gewone voeding. Als je kind verder ‘normaal eet’, zijn vitaminepillen zelden nodig en als de dosis vitamines te hoog is, kan dit schadelijk zijn. Bij veel kindervitamines is dit inderdaad het geval en is de dosis hoger dan de aanbevolen hoeveelheid voor kinderen.

Vitamines en voedingsstoffen

Je wilt graag dat je kindje ‘eet wat de pot schaft’. Dikke kans dat je dit zelf ook aangeleerd hebt gekregen toen je klein was. ‘Ik eet ook wel eens iets dat ik minder lekker vind,’ zeiden je ouders dan. De schijf van vijf is een welbekende maar betrouwbare manier om te garanderen dat je kindje alles krijgt wat hij of zij nodig heeft. Hierin zijn namelijk alle belangrijke voedingsstoffen meegenomen.

Jouw kleintje

Je kindje maakt gigantische ontwikkelingen door. Ze groeien als kool, de motorische ontwikkeling verbeterd, de tanden komen door en gaan uiteindelijk ook weer wisselen. Op deze verschillende levensfases is het goed om de voeding te anticiperen. Is je kind niet zo gek van bijvoorbeeld paprika, dan kan anders bereiden al wonderen doen. In een soep, bijvoorbeeld, of een ovenschotel. Bij Leemburg Familiediëtisen kijken we graag met je mee als je merkt dat je struikelt over de voeding van je kind. Zo komen we samen tot een voedingsplan waar iedereen gelukkig van wordt. Neem hier contact op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Borstvoeding: natuurlijker kan het niet

Wanneer je zwanger bent, zal je al nadenken over hoe jij straks je baby gaat voeden. Lees hier meer over borstvoeding en de voordelen hiervan.

Lees verder

Als zwanger worden maar niet lukt …

Bij sommige mensen gaat het zo makkelijk zwanger worden. Maar bij jou zou het een wonder zijn als het lukt. Lees hier over hoe de kans vergroot kan worden.

Lees verder

Heb jij zwangerschapsdiabetes?

Ben jij meer dan 24 weken zwanger, ben je erg gegroeid, heb je vaak dorst en moet je steeds veel plassen? Dan is er een kans dat je zwangerschapsdiabetes hebt.

Lees verder

Help! Ik heb een kruisallergie!

Noten zijn supergezond. Toch kan niet iedereen hiervan genieten, omdat ze er nogal heftig op reageren. Lees hier meer over kruisallergieën.

Lees verder

Gezonde voeding bij afwijkende groei

Wanneer je kind afwijkende groei vertoont, kunnen daar verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Lees hier meer over gezonde voeding bij afwijkende groei.

Lees verder

Darmproblemen: zelf dokteren werkt vaak onvoldoende

Waar je ook mee kampt, darmproblemen zijn ontzettend vervelend. En bovendien is het veelal lastig te achterhalen waar ze nu precies door ontstaan.

Lees verder

Waarom is drinken zo belangrijk?

Voldoende drinken is van belang om je lichaam in balans te houden. Lees hier meer waarom dit zo belangrijk is!

Lees verder

Wat te doen bij zwangerschapsdiabetes?

Wil jij het roer omgooien en je zwangerschapsdiabetes tegengaan? Een zorgvuldig dieetplan helpt je hierbij!

Lees verder

Je kind laten groeien naar een gezond gewicht

Hoe maak je gezonde keuzes voor je kinderen? De rol van de ouders hierin is enorm!

Lees verder

Ervaringen

Zeer fijne diëtiste en niet alleen voor kinderen!

- Henk Struijs

Helemaal goed!

- Bart Leemburg

Stel hier je vraag

Heb je een vraag voor Leemburg Familiediëtist? Stel hem hier.