OVER ONS


Hallo, ik ben Jildou Tuinman-Leemburg

De praktijk

Leemburg Familiediëtist is een kleine diëtistenpraktijk met vestigingen in Heerenveen, Drachten en Sneek. In de praktijk komen vooral zwangere vrouwen, kinderen met hun ouders, en kinderen en volwassen met allergieën. Daarnaast worden er ook diverse workshops gegeven bij verschillende organisaties.

Hallo, ik ben Jildou Tuinman-Leemburg

De praktijk

Leemburg Familiediëtist is een kleine diëtistenpraktijk met vestigingen in Heerenveen, Drachten en Sneek. In de praktijk komen vooral zwangere vrouwen, kinderen met hun ouders, en kinderen en volwassenen met allergieën. Daarnaast worden er ook diverse workshops gegeven bij verschillende organisaties.

De praktijk is in 2012 opgericht door Jildou Tuinman-Leemburg. Sinds 2008 is zij werkzaam geweest als diëtist bij diverse organisaties.

Zij heeft zich gespecialiseerd als kinderdiëtist en in voeding tijdens de zwangerschap. De afgelopen jaren is daar ook de specialisatie in voedselallergieën bij gekomen.

Sinds enkele jaren zit Jildou ook in het Kindteam Drachten en Kindteam Heerenveen. Hier worden multidisciplinair kinderen begeleid met diverse (eet-)problemen. Ook zit zij in een werkgroep voor Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in de gemeente Heerenveen en Drachten, waar nagedacht wordt over de aanpak van overgewicht bij kinderen.

Jildou is geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor paramedici, is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), en lid van het Netwerk voor Kinderdiëtisten (NKD).

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen worden diverse scholingen gevolgd. Daarnaast vinden er regelmatig intervisiebijeenkomsten plaats over kindervoeding of allergieën met andere gespecialiseerde diëtisten uit het Noorden.

Jildou werkt op de spreekuurlocaties in Heerenveen, Drachten en Sneek.

Werkwijze

Wanneer je contact opneemt met onze praktijk, wordt er samen met je gekeken wat de hulpvraag is. En hoe wij hierbij op een goede manier kunnen helpen.

Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Je kunt dan kiezen: het consult thuis laten plaatsvinden of op het spreekuur in Heerenveen, Sneek, Noordwolde, Leeuwarden of Drachten. Dit intakegesprek duurt ongeveer een uur. In dit eerste consult zal onze diëtist nog meer informatie verzamelen, om een goed beeld te krijgen van de hulpvraag en situatie. Dit vormt de basis van de behandeling. Samen kijken we hoe het vervolgplan eruit gaat zien. Hoe vaak en op welke manier je de diëtist spreekt, is per persoon verschillend. Er wordt per een persoonlijk plan gemaakt. Na het intakegesprek volgt er ook een rapportage naar de huisarts of specialist.

Een vervolgconsult kan opnieuw plaatsvinden thuis of op het spreekuur van onze diëtist. In een enkel geval kan dit ook telefonisch gedaan worden. De duur van dit gesprek kan wisselend zijn. Standaard wordt er voor een vervolgconsult op het spreekuur 30 minuten uitgetrokken, maar in overleg kan er gekozen worden voor een langer consult.

Wanneer je goed geholpen bent met je vraag en de begeleiding wordt beëindigd, zal er nog een eindrapportage naar de huisarts of specialist gestuurd worden.

Ervaringen

Zeer fijne diëtiste en niet alleen voor kinderen!

- Henk Struijs

Helemaal goed!

- Bart Leemburg

Stel hier je vraag

Heb je een vraag voor Leemburg Familiediëtist? Stel hem hier.